Tehnika i tehnologija

Slika
Neki od radova učenika OŠ "Matija Gubec" Tavankut u vreme trajanja nastave na daljinu iz predmeta Tehnika i tehnologija.

Prvi puta kao gosti




Za naše prvo sudjelovanje možemo zahvaliti učitelju tehničke kulture Kristijanu Ovčariću iz Osnovne škole "Hodošan" iz Hodošana, koji nas upoznao sa profesorom Školskog centra Ptuj Stankom Kostanjevcem, autorom i vođom projekta "GO-CAR-GO". Dana, 17. i 18. svibnja 2016. godine dvoje nastavnika i dvoje učenika Osnovne škole "Matija Gubec" Tavankut prisustvovalo je završnoj manifestaciji – susretu "GO-CAR-GO" u Školskom centru u Ptuju u Sloveniji, kao gosti.
 
Besplatan smještaj i noćenje nam je obezbeđeno u učeničkom domu 100 metara od Školskog centra. Prvog dana upoznali smo se sa gospodinom Stankom, profesorom u Školskom centru i gospodinom Bojanom Lampret ravnateljem Strojarske škole pri Školskom centru. Kolega Stanko poveo nas u obilazak Školskog centra i grada Ptuj. Izuzetna opremljenost radionica i učionica kao i lepota grada Ptuj su nas oduševili.
 
Drugog dana prisustvovali smo susretu ekstramobila. Sudjelovalo je 20 osnovnih škola (16 iz Republike Slovenije i 4 iz Republike Hrvatske) u nekoliko kategorija.



Bila nam je čast prisustvovati događaju, a naše prisustvo možda je početak nove međunarodne suradnje u oblasti tehnike.
 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

GO-CAR-GO Susret 2018

GO-CAR-GO Susret 2017

Jubilarni susret GO-CAR-GO 2019